Lichtstraat overkapping

Beleef het ultieme buitenleven met de toevoeging van een lichtstraat in uw overkapping. Lichtstraten zorgen voor een verhoogde hoeveelheid natuurlijk licht en geven uw overkapping een ruimtelijk gevoel, gecombineerd met een elegante en luxe uitstraling.

Maak een afspraak in onze showroom
waardt3

De drie verschillende vormen lichtstraten

Er zijn drie verschillende vormen lichtstraten om uw overkapping naar wens te personaliseren: lessenaarsdak met één schuine kant, zadeldak met twee schuine kanten en daklicht, de ideale kleine variant voor kleine ruimtes. De zadeldak uitvoering zorgt voor het meeste lichtinval dankzij de twee schuine zijden.

Houten lichtstraat overkapping

Onze houten lichtstraten worden met zorg vervaardigd uit hoogwaardig Douglas- of grenenhout. De Douglashouten varianten passen perfect bij een Douglas overkapping, terwijl onze grenen varianten verkrijgbaar zijn in diverse kleuren om uw overkapping geheel naar wens in te richten. Ook de afwerking aan de bovenkant die zichtbaar is op het dak van uw overkapping is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo kunt u de lichtstraat juist laten opvallen door een afstekende kleur te kiezen of juist dezelfde kleur als de dakbedekking zodat deze niet opvalt.

Isolatie en beglazing

Wat betreft isolatie en beglazing, bieden we meerdere opties. Onze lichtstraten kunnen zowel geïsoleerd als ongeïsoleerd worden uitgevoerd, en er kan worden gekozen uit enkel glas, dubbel gelaagd glas of triple glas. Zo waarborgen we niet alleen functionaliteit en duurzaamheid, maar ook de afwerking van uw buitenverblijf. Maak een afspraak en wij adviseren u graag welke lichtstraat het beste bij uw overkapping past. 

Lichtstraat overkapping aan huis of vrijstaand?

Bij Poppelaars Overkapping begrijpen we hoe prettig licht is voor uw leefomgeving. Daarom specialiseren wij ons in het realiseren van maatwerk lichtstraten in overkappingen - of deze nu direct aan uw huis zijn gekoppeld of vrijstaand zijn geplaatst.

Wanneer uw overkapping direct aan uw huis is bevestigd, wordt vaak een aanzienlijk deel van het natuurlijk licht belemmerd. Dit kan invloed hebben op het algehele gevoel in huis, aangezien licht een belangrijke invloed heeft op uw comfort en welzijn. Om dit probleem te verhelpen, kiezen veel huiseigenaren voor een lichtstraat in hun overkapping aan huis, waarbij ze in staat zijn om de helderheid en openheid van hun ruimte te behouden.

Vrijstaande constructies met lichtstraten

Maar ook vrijstaande constructies hebben baat bij lichtstraten, vooral als ze een diepte hebben van 4 meter of meer. Hoe dieper de overkapping, hoe meer lichtinval wordt belemmerd. Met een lichtstraat in uw vrijstaande overkapping wordt de lichtinval behouden, waardoor zelfs de diepste ruimtes mooi licht blijven.Het hebben van een lichtstraat is ook een uitstekende optie voor gesloten ruimtes in een overkapping waar anders weinig tot geen lichtinval is.

Lichtstraat overkapping: wat zijn de kosten?

Wij krijgen regelmatig de vraag: "Wat zijn de kosten van een lichtstraat in een overkapping?" Wij deze nieuwsgierigheid maar al te goed. De prijs van een lichtstraat is sterk afhankelijk van de afmeting, het gekozen model en de afwerking. Omdat wij maatwerk leveren, verschilt de sterk prijs per project. Tijdens een persoonlijk gesprek kunnen we uw wensen in kaart brengen en een prijsopgave doen. Wel kunnen we u alvast wat richtgetallen geven.

Een eenvoudige kunststof dakkoepel is verkrijgbaar vanaf ongeveer €250. Luxere lichtstraten kosten minimaal €600. Uitvoeringen van meerdere meters langs met hoogwaardige afwerking kosten tussen de €1200 en €4000. Met eventuele extra opties zoals spuitwerk, isolatie, en dubbel of driedubbel glas kunnen de kosten oplopen tot boven de €8000. Doorgaans starten de kosten voor het plaatsen van een lichtstraat bij €450.

Maak een afspraak in onze showroom

Extra kosten bij bijzonderheden

Deze prijs kan oplopen afhankelijk van het formaat en de bijzonderheden van het project. Het is belangrijk om te weten dat een lichtstraat, met zijn dikke constructie en glas, veel zwaarder is dan een normaal dak. De constructie van de overkapping moet dus geschikt zijn om dit gewicht te dragen. Zo niet, dan bestaat het risico dat het dak gaat doorhangen en in het ergste geval zelfs instort. Daarom kunnen er extra kosten zijn voor een stevigere dakconstructie. Bij Poppelaars Overkappingen gebruiken we dikker en dus sterker hout dan gemiddeld voor de constructie van uw overkapping. Het plaatsen van een lichstraat in onze overkappingen is daarom bijna altijd mogelijk. Hiermee bent u verzekerd van een veilige en duurzame lichtstraat in uw overkapping die u jarenlang plezier zal bieden.

Contact opnemen

Succesverhalen

Van tevreden klanten

Referentie - familie Otterman | Poppelaars Overkappingen

"Het team van Bart Poppelaars heeft de overkapping op een nette en professionele manier geplaatst."

Familie Otterman Maatwerk overkapping & bestrating in Breda
Referentie - Vissers | Poppelaars Overkappingen

"Kundig personeel hebben mijn wensen gehoord en hebben mij geadviseerd."

Vissers Maatwerk overkapping in Etten-Leur

Een eiken of douglas lichtstraat overkapping?

Zoekt u naar een elegante en functionele overkapping voor uw tuin? Twijfelt u tussen eiken en Douglashout voor uw lichtstraat overkapping? Bij Poppelaars Overkappingen kunnen we u helpen bij deze keuze. Zowel overkappingen van Douglas als Eikenhout stralen een natuurlijke schoonheid uit en bieden duurzaamheid en kwaliteit. Echter, een constructie van Eikenhout is minimaal 50% duurder dan die van Douglas. Dit heeft te maken met de hogere materiaalkosten en lastige verwerking van eikenhout.

Wij werken graag met Douglashout voor onze lichtstraat overkappingen. Dit is een prachtige houtsoort die zowel sterk als duurzaam is, perfect om solide houten constructies mee te maken. Douglashout heeft een harde kern die het zijn enorme duurzaamheid geeft. Hierdoor heeft een overkapping van Douglashout een bijzonder lange levensduur van minimaal 15 jaar. Bovendien, als het hout wordt behandeld met een verf of beits, kan de levensduur gemakkelijk worden verlengd tot minimaal 20 jaar. Zo kunt u jaar na jaar genieten van uw douglas lichtstraat overkapping. 

Maak een afspraak in onze showroom

Lichtstraat overkapping zelf maken?

Bij ons kunt u kiezen; uw overkapping met lichtstraat zelf plaatsen of laten plaatsen door ons professionele team. Het zelf plaatsen van een overkapping kan kostenbesparend zijn, echter het plaatsen van een lichtstraat is een ingewikkeld proces dat zorgvuldige aandacht en ervaring vereist, en dus geen taak voor de onervaren klusser. 

Onze ervaren vakmensen hebben de kennis en vaardigheden om deze complexe klus soepel en efficiënt uit te voeren. Het is daarom dat 95% van onze klanten ervoor kiest om hun overkapping met lichtstraat door ons te laten plaatsen. Hiermee besparen zij niet alleen tijd en moeite, maar zorgen ook voor een correcte plaatsing die de levensduur van hun overkapping verlengt.

Maak een afspraak in onze showroom

Mooie projecten

Waar wij trots op zijn

L-overkapping model Eifel

Made

Overkapping met glazen schuifwanden

Breda

Waarmee kunnen wij u helpen?

Lichtstraat veranda

Glazen schuifwand overkapping

Veranda met glas

Samen zoeken we een oplossing die bij u past

Neem contact met ons op en maak een afspraak met een van onze adviseurs.

076-5410293 info@bartpoppelaars.nl