Vrijstaande veranda

Bent u op zoek naar een vrijstaand buitenverblijf in uw tuin? Poppelaars Overkappingen biedt een scala aan prachtige, vrijstaande veranda’s. Een échte aanwinst voor uw woning. Met onze jarenlange ervaring zijn wij dé specialist in terrasoverkappingen. Wij creëren een extra leefruimte in uw tuin of aan huis die is beschermd tegen regen en zon. Neem voor meer informatie contact met ons op. Onze showroom in Breda spontaan bezoeken kan uiteraard ook.

Plan adviesgesprek
overkappingmetgroteschuur

Een vrijstaande veranda van douglas hout

Veranda’s zijn er in verschillende soorten en maten. Als een vrijstaande veranda van douglas hout uw voorkeur heeft, bent u bij ons aan het juiste adres. Hiermee creëert u gegarandeerd een warme en gezellige sfeer. Douglas hout krimpt met warm weer en zet uit zodra het koud wordt. De kans is groot dat er scheuren in het materiaal ontstaan die zorgen voor een karakteristieke en authentieke look & feel. Goed om te weten is dat die niet afdoet aan de kwaliteit. Daarnaast is een vrijstaande houten veranda erg duurzaam waardoor schimmels minder snel de kans krijgen om het hout aan te tasten. Waar u wel rekening mee kunt houden, is dat hout om de zoveel jaar behandeld dient te worden.

Vrijstaande veranda: hout of aluminium?

Naast veranda’s van douglas hout zijn er ook veranda’s van aluminium. Vergeleken met een houten overkapping is een aluminium veranda onderhoudsarm. Het is licht in gewicht, maar daarnaast ook erg sterk. Aluminium zal niet snel roesten en is daarom makkelijk te reinigen. En waar u bij een houten veranda een warme en gezellige uitstraling krijgt, heeft een vrijstaande veranda van aluminium een strakke, moderne look & feel. 

Een vrijstaande veranda met glas

Houdt u van ruimte, licht en gezelligheid? Kies dan voor een vrijstaande veranda met glas. Door de grote glazen wanden lijkt de overkapping groter dan hij werkelijk is. Niet gek dat een veranda hierdoor dé plek wordt waar mensen thuis de meeste tijd doorbrengen. Daarom is de kwaliteit van het glas van groot belang. Standaard dubbelglas voldoet tegenwoordig niet meer aan de isolatie-eisen. Vandaag de dag plaatsen we dubbel of driedubbel hoogrendementsglas (HR++ / HR+++). Aan de binnenkant zit een coating die de warmte in huis reflecteert. Onmisbaar dus. Creëer een buitengevoel met een vrijstaande veranda van glas. Door het zicht voelt u zich het hele jaar door meer betrokken in het buitenleven. U mist geen seizoen!

Succesverhalen

Van tevreden klanten

Referentie - familie Otterman | Poppelaars Overkappingen

"Het team van Bart Poppelaars heeft de overkapping op een nette en professionele manier geplaatst."

Familie Otterman Maatwerk overkapping & bestrating in Breda
Referentie - Vissers | Poppelaars Overkappingen

"Kundig personeel hebben mijn wensen gehoord en hebben mij geadviseerd."

Vissers Maatwerk overkapping in Etten-Leur

Vrijstaande veranda met plat of schuin dak

Ook het dak is verkrijgbaar in verschillende stijlen. U kunt kiezen tussen een vrijstaande veranda met plat dak of een vrijstaande veranda met schuin dak. Een plat dak is haast niet meer weg te denken. Hiermee krijgt uw veranda een moderne, strakke en tijdloze look & feel. Een plat dak bestaat uit één vlak en is dus makkelijk en snel geplaatst. Bent u op zoek naar een schuin dak? Met deze constructie oogt uw overkapping ruimer. Dit komt door de hoogte die ontstaat. Daarnaast kan regenwater snel wegstromen en worden afgevoerd. Daarnaast straalt een vrijstaande veranda met schuin dak voor sommigen veel meer karakter uit. Dus, waar gaat uw voorkeur naaruit? Een plat dak of schuin dak?

Vrijstaande veranda zelf bouwen?

Vaak is een vrijstaande veranda goedkoper als u die zelf bouwt. Bedenk dan wel eerst wat het doel van deze overkapping is. Wilt u loungen of juist een plek hebben om te tafelen? Komt er een schuur bij? Het doel bepaalt de grootte en het model van uw buitenverblijf. Wij kunnen kant-en-klaar-pakketten aan u leveren. U kunt kiezen uit een ruim aanbod bouwpakketten, waarmee u uw buitenverblijf geheel naar wens kunt bouwen. Met de juiste materialen, gereedschappen en bouwtekeningen komt u een heel eind. Mocht het alsnog niet lukken? Poppelaars Overkappingen staat voor u klaar met persoonlijk advies.

Voordelen van een vrijstaande overkapping

Nu we de verschillende mogelijkheden hebben besproken, vertellen we graag wat de voordelen van een vrijstaande veranda zijn:

  • U creëert een extra leefruimte in uw tuin waar u heerlijk kunt loungen, feesten of dineren met familie en vrienden. Maar u kunt er ook een werk- of speelplek, klusruimte of zwemplek van maken. Een veranda kan uw woongenot op veel manieren aanzienlijk upgraden;

  • Met een vrijstaande veranda ervaart u het échte buitenleven, omdat u wordt omringd door de natuur in uw tuin;

  • Een ander voordeel is dat een vrijstaande overkapping bescherming biedt tegen de zon. Hierdoor kunt op warme dagen nog steeds genieten, alleen dan in de schaduw;

  • Maar net zo goed op koude dagen geniet u van de winterzon. Pak er een dekentje bij en ontspannen maar;

  • Schadelijke UW-stralingen kunnen uw meubels niet meer aantasten. Ook tegen regen, vocht, hagel en sneeuw worden tuinmeubelen beschermd. Het telkens binnenhalen van tuinmeubelen wordt dus verleden tijd;

  • Een veranda verhoogt de waarde van uw woning aanzienlijk. Makelaars benoemen dit pronkstuk tijdens de verkoop altijd als pluspunt. Het is dus het investeren waard om een veranda in uw tuin te laten bouwen.

Een vrijstaande veranda kopen

Overweegt u een na het lezen van deze pagina nog steeds een vrijstaande veranda te kopen? Dat juichen wij alleen maar toe. Poppelaars Overkappingen gelooft dat een buitenverblijf een verlengstuk van uw woning is. In uw thuishaven kunt u relaxen en komt u tot rust. Wij streven ernaar dat u dit gevoel ook in uw vrijstaande veranda evenaart. Samen zoeken we naar een passend ontwerp waarbij goed luisteren en de juiste vragen stellen ons zullen helpen uw wensen zorgvuldig in kaart te brengen. We selecteren alle materialen en zorgen voor een design waar u en uw dierbaren jarenlang van zullen genieten.

Plan adviesgesprek

Mooie projecten

Waar wij trots op zijn

Overkapping met glazen schuifwanden

Breda

Overkapping model Ardennen met vlonder

Breda

Waarmee kunnen wij u helpen?

Douglas veranda

Luxe veranda

Vrijstaande overkapping

Samen zoeken we een oplossing die bij u past

Neem contact met ons op en maak een afspraak met een van onze adviseurs.

076-5410293 info@bartpoppelaars.nl