Vuren overkapping

U bent op zoek naar een (nieuwe) overkapping voor een buitenverblijf dat u in uw tuin gaat bouwen. Het is duidelijk dat deze overkapping van hout zal zijn, aangezien hout perfect past in een natuurlijke omgeving. Maar nu rest de vraag: wordt het een overkapping van vurenhout of van douglashout? Poppelaars Overkappingen helpt u bij deze beslissing.

Vuren overkapping

Maak direct een afspraak!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Houtsoorten vuren en douglas overkapping

Vurenhout komt van de fijnspar (of: de picea abies) en dit hout valt in de categorie zachthout. Daar vind je al het eerste, belangrijke verschil met douglashout. Deze valt juist onder hardhout. De fijnspar komt veel voor in landen als Zweden, Finland en Rusland. Vurenhout wordt hier dan ook in groten getale vandaan geïmporteerd. De gelige houtsoort is een steeds populairdere keuze voor de buitenruimte en is een prima alternatief voor douglas. Douglas is verreweg de meest gekozen houtsoort als het gaat om overkappingen, maar hier hangt een prijskaartje aan. Daar komt vurenhout dus om de hoek kijken, een houtsoort die een wat lager budget vereist.

Vuren overkapping voor uw buitenverblijf

Een vuren overkapping biedt natuurlijk ook beschutting tegen zon en regen, waardoor dit eveneens perfect is voor het genieten van de natuur, het organiseren van buitenactiviteiten, of gewoon ontspannen met vrienden en familie. Bij de juiste behandeling van deze houtsoort, kan het bovendien jarenlang meegaan. Poppelaars Overkappingen kan uw buitenverblijf in beide houtsoorten bouwen. Maar wat is nu het grote verschil tussen een vuren overkapping en een douglas overkapping? 

Vuren of douglas overkapping

Allereerst geeft vurenhout een wat neutralere uitstraling. Dat is het beste uit te leggen aan de hand van een tegenpool, het douglas. Douglas is modern, strak, stoer en robuust. Vurenhout is wat meer bescheiden. Wat minder in het oog springend. Waarom zou juist dat niet aansprekender zijn? Een vuren overkapping is toch eveneens een aanwinst voor in de buitenruimte. Waar douglas opvalt, geeft een vuren overkapping rust en wordt meer één met de natuur.

Gemakkelijk te bewerken

De vuren overkapping is tegenwoordig een populaire keuze voor het creëren van een gezellige en functionele buitenruimte. Vurenhout is een veelgebruikte houtsoort voor de bouw van overkappingen en andere tuinconstructies. Het hout staat bekend om zijn lichte kleur en fijne nerf, waardoor het gemakkelijk te bewerken en af te werken is. Dit maakt vurenhout een ideale keuze voor doe-het-zelvers, aangezien het gemakkelijk te zagen, schaven en beitsen is om de gewenste look te creëren.

De behandeling van een vuren overkapping

Het hout zelf moet echt zeer goed behandeld worden, want vurenhout kan zonder behandeling slecht tegen regenval. Impregneren is dus een must, want vurenhout is een stuk gevoeliger voor slijtage en houtrot. Het wordt dan ook zeer aanbevolen om vurenhout te behandelen met een geschikte houtbescherming, om de levensduur te verlengen en te zorgen voor een langdurige schoonheid van de overkapping. Dat doet Poppelaars Overkappingen uiteraard voor u. 

Met de juiste zorg en behandeling kunnen vuren overkappingen nog steeds jarenlang een prachtige aanvulling zijn op je buitenruimte, en ze bieden vaak een meer betaalbare optie voor mensen die op zoek zijn naar een sfeervolle en functionele overkapping. Een vuren overkapping vereist wel meer onderhoud en moet regelmatig bijgewerkt worden.

Vurenhout past bij uw smaak, behoeften en budget

Vuren overkappingen zijn een veelzijdige en aantrekkelijke keuze voor het creëren van een buitenruimte waar je van kunt genieten. Of u nu kiest voor vurenhout of douglas hout, beide houtsoorten hebben unieke eigenschappen die u kunt benutten om de perfecte overkapping te realiseren, die past bij uw smaak, behoeften en budget. Neemt u vooral contact op met Poppelaars Overkappingen voor advies. We zullen hier op gedetailleerd niveau meenemen in de te nemen keuzes, zodat u snel kunt genieten van uw prachtige buitenruimte. Van vurenhout of van douglas hout.

Samen zoeken we een oplossing die bij u past

Neem contact met ons op en maak een afspraak met een van onze adviseurs.

076-5410293 info@bartpoppelaars.nl